Mijn Blog

Kennisdeling en samenwerking in AquaValley

Op donderdag 6 juli j.l. is in Kamperland het project AquaValley afgesloten met de overhandiging van een boek aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat (links op de foto) uit handen van Marco Dubbeldam van Stichting Zeeschelp


Presentatie Het Oesterboek

Op 22 september 2022 is Het Oesterboek gelanceerd in De Oesterij aan de oesterputten van Yerseke. Het Oesterboek is in samenwerking met drie auteurs tot stand gekomen. Het boek beschrijft de geschiedenis van de Zeeuwse oestervisserij en -kweek, bevat interviews en recepten van chef-koks, en is rijk geïllustreerd.


Onverwachts verbod op de pulskor-visserij?

Tijdens het schrijven van het boek over innovaties in familiebedrijven kwam het nieuws dat de leden van de Europese Commissie tegen de pulskor, het zogenaamde elektrisch vissen, hebben gestemd. Een zware slag voor de Nederlandse kotters die met dit vistuig vissen. De pulskor is een Nederlandse vinding.
De bedrijven die ermee vissen hebben stevig geinvesteerd en nemen een risico omdat ze slechts…


Nieuw boek in de maak over het familiebedrijf in visserij en aquacultuur

Het moderne Nederlandse visserijbedrijf stoelt op mannen en vrouwen, vaak afkomstig uit een familie, die met gedrevenheid, ondernemerszin en lef op zee hun inkomen vergaren…..


Jubileumboek over succesvolle zagerkweek in Zeeland

Het Zeeuwse bedrijf Topsy Baits kweekt na 25 jaar succesvol zagers voor de hengelsport.


Zeeuws zeebanket in Amsterdam

Schelpen uit Zeeland in hippe Amsterdamse cafe's op de menukaart.


Oesterputten in december

Impressie kerstdrukte op de boulevard van Yerseke