Zeeuws broedhuis voor algen, visvoer en babyvis.In de hatchery groeien onder invloed van vooral rood lamplicht algen in een fotobioreactor. In bassins gevuld met zout grondwater worden copepoden (roeipootkreeftjes) gehatcht ten behoeve van visvoer. Straks zullen uit ouderdieren van de vissoorten tong en tarbot larfjes geboren worden en verder opgekweekt voor viskweekbedrijven. De leden van de cooperatie van Fry Marine, Adri Bout (Seafarm) en Adrie Cornelisse (Grovisco), zijn zelf actief in de viskwekerij. Ze hopen met het broedhuis onafhankelijk te worden van anderen door de grondstoffen voor de kwekerij zelf te hatchen en te nursen. Reacties (1)

  1. Rik:
    Mar 30, 2015 at 04:52 PM

    Ha Gees,
    Wat een gave foto!
    Erg leuk dat je zo actief aan het bloggen bent:)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: